نصب و راه‎اندازی دیگ بخار

9474 بازدید

۱۳۹۶-۱۱-۰۸

نصب، نگهداری و تعمیر دیگ بخار به دلیل فشار و دمای بالای دستگاه می‎تواند بسیار خطرناک باشد. در نتیجه خدمات نصب و تعمیر فقط توسط پرسنل آموزش دیده و واجد شرایط باید انجام شود. قبل از شروع نصب دیگ بخار تمام دستورالعمل‎ها را بخوانید. این دستورالعمل‎ها باید روی دستگاه نصب شده باشند. تمامی عملیات مربوط به دیگ بخار باید توسط پرسنل مجرب انجام گیرد.

قبل از شروع عملیات نصب و راه‎اندازی دیگ بخار، برای جلوگیری از آتش‎سوزی یا انفجار، محوطه دیگ‎خانه را تمیز کرده و دقت کنید که محیط از نظر وجود مواد قابل احتراق، بنزین و دیگر مواد قابل اشتعال پاکسازی شده باشد.

نصب، تنظیم، تعمیر، سرویس و نگهداری یا هرگونه استفاده نادرست می‎تواند ایجاد منواکسیدکربن کرده و موجب مسمومیت، انفجار، آتش‎سوزی یا شوک الکتریکی گردد. برای جلوگیری از رسیدن آسیب به افراد حاضر در دیگ‎خانه و یا صدمه به کل سیستم حتماً قبل از انجام هر عملی با یک تکنسین فنی واجد شرایط مشورت کنید. نصب کننده دستگاه باید در هنگام انجام عملیات فقط از کیت‎ها و لوازم مجاز و استاندارد استفاده کند.

مراحل نصب دیگ بخار

بطور کلی مراحل نصب دیگ بخار به شرح زیر می‎باشد:

  1. جانمایی دیگ بخار
  2. تأمین هوای تازه برای سوخت
  3. راه‎اندازی سیستم
  4. بررسی و تنظیم

جانمایی دیگ بخار

دستگاه باید بر روی یک سکو که از بتن یا دیگر مواد غیر قابل اشتعال ساخته شده باشد نصب گردد. در ساخت سکو باید ابعاد و اندازه شاسی بویلر و وزن دیگ بخار در نظر گرفته شده باشد و فونداسیون از استحکام و مقاومت کافی برخوردار باشد. بهتر است محل نصب نزدیکترین موقعیت را نسبت به سیستم لوله‎کشی و دودکش داده باشد. دیگ بخار به هیچ عنوان نباید روی موکت نصب شود.

به منظور دسترسی آسان به بخش‎هایی که نیاز به تمیز کردن، تعمیر و نگهداری، بازرسی و یا تعویض قطعه دارند، باید فضای خالی در اطراف دیگ بخار در نظر گرفته شود. همچنین لازم است فضای کافی برای نگهداری تجهیزات جانبی در نزدیکی دستگاه وجود داشته باشد.

نصب دیگ بخار

نصب و راه‎اندازی دیگ بخار

تأمین هوای تازه برای سوخت

اطمینان حاصل کنید که هوای کافی تازه برای احتراق فراهم شود. وجود هوای مناسب احتراق عدم تولید مونواکسیدکربن و در نتیجه رفع خطرات احتمالی ناشی از آن را تضمین می‎کند. سیستم هوارسانی به داخل موتورخانه باید به طور صحیح طراحی و اجرا گردد.

راه‎اندازی دیگ بخار

عملیات راه‎اندازی دیگ بخار به شرح زیر می‎باشد:

در ابتدا اطمینان حاصل کنید که هیچگونه جرم خارجی در داخل دیگ بخار وجود نداشته باشد، انجام این کار از طریق دریچه آدم‎رو قابل انجام می‎باشد. بعد از هر بار باز و بسته کردن دریچه‎های هندهول و مندهول، آنها را محکم ببندید.

قبل از راه‎اندازی، اپراتور باید تمام شیرآلات را مطابق نقشه چک کند و تمام اتصالات الکتریکی را کنترل کند که کاملاً محکم باشند. همچنین پیچ و مهره‎های مربوط به متعلقات دستگاه را مورد بازرسی دقیق قرار دهد، که محکم باشد و هنگام حمل و نقل شل نشده باشند. اپراتور باید در صورت لزوم پیچ و مهره قطعات را محکم نماید.

برای جلوگیری از محبوس شدن هوا در داخل دستگاه شیر هواگیری بالای دیگ بخار را باز کنید، شیر هواگیری موجب تخلیه هوای اضافی دستگاه می‎گردد. شیر اصلی بخار و شیر تخلیه را بسته و شیرهای آبنما و شیر تغذیه را باز بگذارید. شیر زیر لول کنترل را در حالت باز قرار دهید (این شیر با چرخاندن در جهت عقربه ساعت باز می‎گردد).

پیشنهاد میکنیم این مقاله رو از دست ندید
انتقال بخار؛ لوله، اتصالات و استانداردهای متداول

با استفاده از اهم متر از سالم بودن فیوزها اطمینان حاصل کنید و کلیه کلیدها را در حالت خاموش قرار دهید. در اولین مرحله فیوز کنترل مدار فرمان را در جایگاه خود قرار داده و کلید اصلی تابلو را وصل کنید.

در این حالت چراغ مربوط به دومین کم آبی روشن شده و زنگ به صدا در می‎آید. صدای زنگ را قطع کنید و مدار فرمان کنتاکتور پمپ آب را چک کنید. اگر هیچگونه اشکالی در عملکرد مدار مشاهده نشد، کلید اصلی تابلو برق را خاموش کرده و برق تابلو را قطع نمایید و پس از  قرار دادن فیوزهای مدار قدرت پمپ، مجدداً برق را وصل کنید.

دقت کنید که پمپ هواگیری شده و خاموش باشد. سپس با یک لحظه روشن کردن پمپ دور آن را کنترل نمایید. اگر دور موتور صحیح بود، پمپ را روشن کرده و دیگ بخار را آبگیری نمایید. برای تنظیم مقدار آب دستگاه از شیشه آبنمای مدرج استفاده نمایید.

پس از انجام بررسی‎ها داخل دیگ بخار را شسته و آن را آبگیری نمایید. آبی که در دستگاه استفاده می‎شود باید فاقد هرگونه رسوب و مواد معلق باشد، به این منظور بسته به آب منطقه از انواع روش‎های سختی‎گیری می‎توان استفاده کرد.

برای روشن شدن پمپ باید شیر تخلیه را باز کنید و اجازه دهید تا سطح آب پایین بیاید. وقتی آب دستگاه بیش از حد پایین آمد، پمپ به طور اتوماتیک روشن می‎گردد. سپس پمپ را توسط کلید مربوطه خاموش کرده و تخلیه را ادامه دهید تا سطح آب به علامت اولین کم آبی برسد.

بلافاصله شیر تخلیه را بسته و مجدداً یونیت لول کنترل را برای این حالت تنظیم نمایید تا چراغ مربوطه روشن شده و آژیر فعال شود. در مرحله بعدی آژیر را قطع کرده، مجدداً شیر تخلیه را باز کنید و عمل تخلیه را تا رسیدن به دومین کم آبی ادامه دهید. سپس شیر تخلیه را بسته و یونیت سوییچ مربوطه را تنظیم نمایید.

در این مرحله چراغ مربوط به دومین کم آبی روشن شده و آژیر فعال می‎شود. کلید را از کار انداخته و کار را ادامه دهید. پمپ را روی کلید خودکار قرار داده و اجازه دهید که روشن شود.

شیرهای مسیر رفت و برگشت سوخت را باز کرده و پمپ سوخت را هواگیری کنید. باید حدوداً به مقدار ۲ لیتر سوخت خارج شود تا اینکه مطمئن شوید مسیر سوخت کاملاً پر می‎باشد.

روشن نمودن دیگ بخار

از آنجا که مشعل دارای انواعی است و مشعل مورد استفاده در دیگ‎های بخار مختلف، متفاوت می‎باشد مطالعه کاتالوگ آن قبل از راه‎اندازی دستگاه ضرورت دارد. دقت کنید که مشعل نباید قبل از هواگیری روشن شود ولی برای تسهیل کار می‎توانید موتور را به وسیله دست بچرخانید. بررسی کنید که فتوسل در جای خود بطور صحیح قرار گرفته باشد. همچنین درب مشعل جهت اطمینان از محکم بودن و کلیه اتصالات از نظر اتصال کنترل شود.

بعد از اطمینان از اینکه کلیه فیوزها سالمند آنها را در جای خود قرار داده و با یک لحظه استارت، دور موتورها را کنترل کرده و دیگ بخار را روشن کنید. لازم به ذکر است کلیه مراحل مورد نیاز برای روشن نمودن دیگ بخار از تابلو برق فرمان می‎گیرند.

پیشنهاد میکنیم این مقاله رو از دست ندید
کاربرد دیگ بخار پرورش قارچ

پس از روشن شدن مشعل، دمپر دمنده شروع به باز شدن می‎نماید. سپس مدار جرقه وارد عمل شده و ایجاد جرقه می‎نماید. سوخت و جرقه برای چند ثانیه با هم کار کرده و شعله پایدار ایجاد می‎کنند. چشم الکترونیکی وظیفه کنترل شعله را بر عهده دارد و در صورت نبودن شعله اخطار صادر می‎کند که باید مورد رسیدگی قرار بگیرد.

به محض نرمال شدن شعله، موتور دمپر شروع به کار کرده و سوخت و هوا را زیاد می‎نماید، در نتیجه شعله نیز زیاد می‎شود. در این مرحله چون دیگ بخار سرد است نباید با حرارت یا شعله زیاد کار کند. برای جلوگیری از این امر باید کلید تنظیم شعله روی حالت دستی و پتانسیومتر روی حالت کم باشد تا بدنه دیگ بخار و آب با شعله کم گرم شوند و بخار از شیر هواگیری بالای بویلر بیرون بیاید.

وقتی بویلر کاملاً از هوا تخلیه شد، می‎توان شیر هواگیری را بست. در اثر گرم شدن دیگ بخار، حجم آب زیاد می‎شود که می‎توان با باز کردن شیر تخلیه، آب دستگاه را در حد متعارف نگاهداشت.

۱---->2---->3---->4---->5
[کل: ۱۲ میانگین: ۳.۸]
برچسب ها:

پربازدیدترین‌ها

دیدگاه‌ها

خوشحال خواهیم شد که اولین دیدگاه را شما ارسال نمائید.

دیدگاه خود را ثبت نمایید.

برای دریافت آخرین خبرها و محصولات ما به کانال تلگرام ما بپیوندید