روش انتخاب دستگاه سختی گیر

8628 بازدید

۱۳۹۶-۰۷-۰۷

یکی از مشکلات موجود در ماشین‎آلات صنعتی امروز جهان که به نحوی با آب سرو کار دارند رسوبات موجود در آب است. مشکل اصلی میزان بالای کلسیم موجود در آب بوده که با ایجاد رسوبات سخت باعث کاهش راندمان دستگاه‎ها و در نتیجه استهلاک زودرس آن‎ها و رسوب‎گیری پر خرج با وسایل مکانیکی و مواد شیمیایی می‎شود. علاوه بر این‎ها توقف کار دستگاه‎ها و وسایل را نیز در بر خواهد داشت. حتی بعد از رسوب‎گیری با دستگاه سختی گیر نیز مشکلات به کلی رفع نمی‎گردند و تشکیل رسوبات جدید به سرعت آغاز می‎شود.

عنصر حیاتی آب در حالت طبیعی خود در دریاچه‎ها و مخازن زیر زمینی در حالت تعادل بوده و به محض انتقال آب برای استفاده، فشار و درجه حرارت آن دچار تغییراتی شده که این تغییرات باعث ایجاد واکنش های شیمیایی طبیعی می‎گردد.

پیوستن کلسیم موجود در آب به دی اکسید کربن آزاد شده، کریستال‎های کلسیم را ایجاد می‎نماید که این کریستال‎ها باعث ایجاد رسوبات سخت بر روی جداره‎های داخلی لوله‎ها، شیرها، کویل‎ها، بویلرها و همچنین کاشی‎ها، وان‎های حمام، ظرفشویی‎ها و لباسشویی‎ها خواهد شد.

دستگاه‎های صنعتی از جمله بویلرها و ماشین‎آلات رختشویخانه‎های صنعتی نیاز به آب اصلاح شده دارند. بسته به PH و PPM آب محل، نوع دستگاه سختی گیر متفاوت می‎باشد.

روش انتخاب نوع دستگاه سختی گیر

روش انتخاب نوع دستگاه سختی گیر

دستگاه سختی گیر رزینی

از دستگاه سختی گیر رزینی در مناطقی استفاده می‎شود که سختی آب حداکثر حدود ۷۰۰PPM باشد. این نوع سختی گیرها بر اساس تبادل یونی کار می‎کنند. یعنی به ازای هر واحد کلسیم و منیزیم که از آب سخت می‎گیرند به همان اندازه یون سدیم به آب اضافه می‎نمایند. در واقع سختی کل قبل و بعد از این مدل از دستگاه‎های سختی گیر یکسان است. تنها تفاوت در میزان دو عنصر تشکیل دهنده رسوب سخت یعنی کلسیم و منیزیم می‎باشد.

حال اگر در مناطقی که سختی آب بالایی داشته باشند از این دستگاه‎ها استفاده کنیم،  میزان سدیم موجود در آب زیاد شده و چون این ماده قابلیت حمل با بخار را دارد در مسیر لوله‎ها حرکت کرده و در کارگاه‎های تولیدی پوشاک از بین درز اتوها خارج می‎گردد.

دستگاه سختی گیر اسمز معکوس

در محل‎هایی که سختی بالای ۱۲۰۰PPM دارند، استفاده از دستگاه‎های RO ضروری می‎باشد. این دستگاه‎ها با روش اسمز معکوس کلیه املاح را از آب می‎گیرند و آب با سختی قابل تنظیم را در اختیار کاربر قرار می‎دهند. در مقاله‎ای جداگانه نحوه کار با دستگاه‎های RO را به تفصیل بیان خواهیم کرد.

دستگاه سختی گیر مغناطیسی

یکی دیگر از دستگاه‎های سختی گیر صنعتی سختی گیر مغناطیسی می‎باشد. دستگاه تصفیه و رسوب‎زدای مغناطیسی از لحاظ کاربرد و تأثیر بر روی رسوبات سخت کلسیمی و از نظر اقتصادی و عدم نیاز به کاربری و نگهداری بی رقیب می‎باشد.

بلافاصله پس از نصب، سختی گیر مغناطیسی از تشکیل رسوبات جدید جلوگیری و دستگاه جهت حل رسوبات موجود مشغول به کار می‎گردد و به مرور زمان کلیه رسوبات موجود در تمامی نقاط سیستم از بین خواهد رفت. میزان کلسیم موجود در آب پس از نصب این دستگاه ثابت بوده ولی اثری از رسوب نخواهد بود و به بیرون از دستگاه هدایت خواهند شد.

پیشنهاد میکنیم این مقاله رو از دست ندید
شیرهای بخار ، تریم های مهم در بویلر

این مدل از دستگاه‎ها بر اساس ایجاد میدان مغناطیسی ذرات آب را یونیزه کرده و اجازه ترکیب با همدیگر را به آنها نمی‎دهند. در بویلرها و ماشین‎آلات شست صنعتی استفاده از این نوع سختی گیرها بسیار کاربردی و ضروری می‎باشد.

چرا که وجود رسوب در دیگ‎بخار باهش کاهش راندمان دستگاه و همچنین ایجاد خطر گشته و در ماشین‎های لباسشویی صنعتی به مرور کلیه سوراخ‎های زنبیل رسوب گرفته و از کیفیت شستشو کاسته و زمان تخلیه آب را بیشتر می‎کند.

۱---->2---->3---->4---->5
[کل: ۲ میانگین: ۴]

پربازدیدترین‌ها

دیدگاه‌ها

خوشحال خواهیم شد که اولین دیدگاه را شما ارسال نمائید.

دیدگاه خود را ثبت نمایید.

برای دریافت آخرین خبرها و محصولات ما به کانال تلگرام ما بپیوندید