تانک فلش چیست ؟

8645 بازدید

۱۴۰۳-۰۱-۱۷

تانک فلش چیست؟

تانک فلش مهم ترین جزء سیستم کندانس تحت فشار است و وظیفه جدایش بخار فلش و آب ناشی از کندانس را در جریان دو فازی کندانس به عهدا دارد. این تانک میتواند به صورت عمودی و یا افقی ساخته شود. اساس عملکرد تانک فلش بر اساس نیروی ثقل است. بدین ترتیب که آب پس از ورود به مخزن به دلیل جرم حجمی بالاتر نسبت به بخار به سمت پایین و بخار فلش به سمت بالا حرکت میکند و ازطریق سیستم انتقال به سمت مصرف کننده های فشار ضعیف هدایت میشود. آب محصور شده در مخزن میتواند به کمک یک پمپ و یا یک تله بخار از تانک فلش تخلیه و به سمت دی اریتور هدایت شود.

تانک فلش

تانک فلش

کاربرد تانک فلش در کجاست؟

حال سوالی اساسی این است که آیا بر روی همه خطوط کندانس میتوان تانک فلش نصب نمود؟

خطوط مدولینگ

تانک فلش را تنها میتوان بر روی خطوطی از بخار که مدوله نباشند نصب نمود. این بدان معنا است که مصرف کننده های بخار که مجهز به شیر کنترل هستنند و بنابر فرمان کنترلر میزان بخار ورودی به دستگاه را افزایش و یا کاهش میدهد همواره با تغییر فشار در داخل سیستم همراهند. حال چنانچه فشار تنظیم شده در سیستم کندانس تحت فشار از فشار قبل از تله بیشتر شود و در نتیجه deltaP  تله بخار منفی شود عملا تله از کار افتاده و قابلیت تخلیه کندانس از سیستم را نخواهد داشت. بنابراین نصب تانک فلش بر روی خطوط بدون شیر امکن پذیر است.

از جمله خطوط بدون شیرکنترل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خطوط تریسینگ
  • دریپ لگ ها
  • یونیت هیتر ها
  • کوئل های بخار
  • استفاده از بخار فلش

از آنجاییکه فشار بخار فلش فشار پایینی است و در نتیجه حجم بخار در این فشار زیاد است و سرعت مجاز برای بخار فلش حداکثر ۲۰ m/s  است سایز خطوط انتقال بخارفلش سایز بزرگی خواهد بود و اجراء و عایق کاری آن نیز هزینه بالایی را در پی دارد. از این رو بهتر است مصرف کننده بخارفلش به محل نصب تانک نزدیک باشد. در غیر اینصورت انتقال بخار فلش در مسیر طولانی امکان پذیر نبوده و در صورت امکان نیز به دلیل سایز بزرگ خطوط انتقال هزینه بالایی در پی دارد.

بنابراین نصب تانک فلش منوط به وجود مصرف کننده در نزدیکی محل نصب میباشد.

انتخاب تانک فلش

انتخاب تانک فلش و محاسبه صحیح ابعاد آن در عملکرد صحیح تانک فلش امری حیاتی است. زیراعدم وجود فضای کافی برای بخار و آب و همچنین عدم کنترل سرعت حرکت بخار باعث همراهی آب و بخار شده و بخار را مرطوب میکند.

مراحل انتخاب تانک فلش

۱-محاسبه میزان کندانس

۲-محاسبه فشار

۳-محاسبه میزان بخار فلش

۴-محاسبه فضای بخار در تانک

۵-محاسبه فضای آب در تانک فلش

۶-انتخاب سایز ونت خروجی

۷-نصب شیراطمینان

برای جلوگیری از افزایش فشار بخار فلش در مخزن میبایست اضافه بخار را درصورت وجود به اتمسفر تخلیه نمود. رایج ترین راه برای حل اینکار نصب شیراطمینان است. در مواردی که بخار فلش مثلا در دی اریتور استفاده میشود و جریان بخار دائما باز است و اصولا فشار بخار بالا نخواهد رفت استفاده از شیر اطمینان مناسب است اما چنانچه احتما افزایش فشار به صورت مکرر وجود دارد از آنجاییکه شیراطمینان عملکرد مکانیکی داشته و برای عملکرد مداوم طراحی نمیشود بعد از مدت کوتاهی از آب بندی خارج میشود.بدین منظور میبایست از شیر کنترل فشار اضافی استفاده نمود.

پیشنهاد میکنیم این مقاله رو از دست ندید
نحوه کار دستگاه های لاندری و شستشوی البسه

این شیر عملکردی برعکس شیر فشار شکن داشته و میتواند فشار اضافی را از سیستم خارج کند.

۸-خط بخار زنده

برای جلوگیری از افت فشار بخار فلش وارد شده به تجهیزات در اثر کندانس یک انشعاب بخار با قدرت تامین کل بخار مصرف کننده(برای مواردی که بخار فلش موجود نیست) را به کمک یک فشار شکن به خط بخار فلش متصل مینماییم. تا چنانچه میزان بخار فلش کفایت نکرد به کمک بخار زنده بخار مورد نیاز تامین گردد. برای جلوگیری از ورود بخار زنده به تانک فلش باید یک شیر یک طرفه در خروجی مخزن نصب شود تا بخار زنده در زمان عدم استفاده از تانک های فلش وارد آن نشود.

۹-خط بای‎پس:

بهتر است برای اطمینان یک خط بای پس برای سیستم بخار فلش اجراء نمود تا در صورت نیاز بتوان خط بخار فلش را از مدار خارج نمود و سیستم کندانس را به صورت ونت به اتمسفر مورد استفاده قرار داد.

سایز زنی خطوط کندانس

سایز زنی خطوط کندانس شامل ۴ بخش اصلی است:

الف)خروجی تجهیزمصرف کننده بخار

ب) لوله خروجی از مصرف کننده بخار تا ورودی تله بخار

ج) انتخاب سایز مناسب تله بخار

د)لوله انتقال کندانس شامل لوله خروجی از تله بخار، لوله مشترک برگشت کندانس، لوله انتقال کندانس توسط پمپ

انتخاب تله و لوله ورودی به تله

لوله ورودی به تله نمیتواند همواره برابر سایز خروجی مصرف کننده بخار باشد. نکته مهم در ارتباط با این لوله عدم وجود بخار فلاش در آن است. در صورت انتخاب سایز مناسب تله ورودی به ان میتواند برابر سایز تله باشد. تله نیز بر اساس ماکزیمم کندانس مصرف کننده و ضریب اطمینان مناسب انتخاب میشود.

لوله خروجی از تله

همانطور که گفتیم ایجاد بخار فلش در خطوط کندانس امری اجتناب ناپذیر است. بنابراین جریان دو فازی آب و بخار در داخل لوله در جریان خواهد بود. از آنجاییکه حجم بخار در فشار های پایین زیاد است نسبت حجمی بخار فلش و آب ناشی از کندانس شبیه بخار مرطوب خواهد بود.

۱---->2---->3---->4---->5
[کل: ۶ میانگین: ۳.۳]

پربازدیدترین‌ها

دیدگاه‌ها

خوشحال خواهیم شد که اولین دیدگاه را شما ارسال نمائید.

دیدگاه خود را ثبت نمایید.

برای دریافت آخرین خبرها و محصولات ما به کانال تلگرام ما بپیوندید