خطرات مواد شوینده در فرایند خانه تکانی
نرم نرمک میرسد اینک بهار… اندر احوالات بهار و عید نوروز برنامه خانه تکانی در تمام منازل برپاست. خرید انواع مواد شوینده و پاک کننده، جرم گیر و رسوب زدا و لکه بر و چربی زدا ( فارغ از توجه به خطرات مواد شوینده ) نزدیک عید نوروز چندین برابر میشود.
بسیاری از خانم های خانه دار به کیفیت محصول و مواد ترکیبات آن توجهی نمیکنند و فقط بدنبال تهیه اجناس با قیمت بسیار پایین هستند، اولین قدم اشتباهی که یک خانم میتواند انجام دهد بررسی نکردن ترکیبات و اهمیت ندادن به سلامتی خودش هست.
تمامی موادهای پاک کنندهای که در فرایند خانه تکانی استفاده میشود همگی شیمیایی هستند و در بسیاری ازین مواد ترکیبات به شدت خطرناکی بکار رفته است که در ادامه در این حوزه بیشتر توضیح خواهیم داد.

خانه تکانی و خطرات مواد شوینده
مسمومیت با مواد شوینده
مسئولان اورژانس هر ساله در ماه اسفند، بالا رفتن آمار مسمومیتهای ناشی از مواد شوینده را اعلام میکنند. بیشترین مورد از مسمومیتها ناشی از مصرف وایتکس میباشد.
کارشناسان بهداشت بارها هشدارهای جدی دادهاند که استفاده نادرست و بیش از حد از این مواد منجر به مشکلات متعددی ازجمله اختلالات تنفسی و همچنین عوارض پوستی یا آسیبهای شدید چشمی خواهد شد.
ترکیبات این مواد چیست؟
کلر در این میان یکی از ترکیباتی هست که به حنجره فرد اسیب جدی وارد میکند.
گاها افراد برای پاکیزگی بیشتر سطوح از مخلوط وایتکس و ترکیبات اسیدی مثل جوهر نمک استفاده میکنند، که ترکیب این دو ماده به علت برخی فعل و انفعالات شیمیایی موجب آزاد شدن بیشتر گاز کلر و در نتیجه تشدید علائم مسمومیت میشود.
بسیاری از ترکیبات موجود در این مواد شاید در لحظه واکنش شدیدی در شما ایجاد نکند اما این فقط ظاهر داستان هست.
ترکیباتی در این محصولات وجود دارد که میتواند موجب سقط جنین، سمی شدن شیر مادر، اختلالات عصبی در کودکان و یا آسیب به کبد، ریه و مغز انسان شود.
علائم مسمومیت با مواد شوینده
اگر کودک در اثر مصرف مایعاتی مثل سفیدکنندهها (مثل وایتکس) یا جوهرنمک دچار مسمومیت شود، علایمی مانند قرمزی، ورقهورقه شدن پوست و تورم دهان و سوزش در وی ایجاد میشود. علایم در مورد سفیدکنندهها و جوهرنمک معمولا مشترک است، ولی ضایعات در این دو مورد متفاوت است. سفیدکنندهها قلیایی و بسیار خطرناکتر از مواد اسیدی مثل جوهرنمک هستند و معمولا بافت را سوراخ و سوختگی شدید ایجاد میکنند، در صورتی که سوختگی اسیدی مثل جوهرنمک ممکن است سطح مخاط را بسوزاند و سوختگی منتشر و وسیع که دستگاه گوارش را درگیر کند، اتفاق نمیافتد.
در سوختگی با مواد شوینده، مهمترین مسئله برای پزشک کنترل سیستم تنفسی و راههای هوایی است، زیرا احتمال سوختگی راههای هوایی خیلی بالاست و سوختگی در این نواحی باعث تورم میشود و در پی آن مسیر عبور هوا تنگ شده و بیمار دچار علایم کمبود اکسیژن در بدن خواهد شد که در این وضعیت مداخلات پزشکی خیلی جدیتر خواهد بود.
آنچه در رابطه با مسمومیت با شویندهها اهمیت دارد، مشکلات تنفسی است و خود شوینده خطر جدی برای بیمار ایجاد نمیکند، یعنی ممکن است ماده شوینده تنها داخل معده سوختگی سطحی ایجاد کند که درنهایت دفع میشود، ولی عوارضی که باید جدی گرفته شود تورمی است که در راههای هوایی ایجاد میشود.
مشکلات پوستی ناشی از مواد شویندهها
یکی دیگر از مشکلاتی که در روز های پایانی سال گریبان گیر افراد میشود مشکلات پوستی ناشی از عدم استفاده صحیح مواد شوینده هست.
وقتی پوست در تماس طولانی با مواد شوینده باشد موجب اختلالات مخاطی، سوزش، اگزما و در مواردی زخم و بیماری های پوستی شدید شود.
علائم این بیماری اغلب در کف دست و یا بین انگشتان دست پدیدار میشود که اصطلاحا به اگزمای پیش بندی معروف است.
از سوی دیگر کار کردن به مدت مداوم با این محصولات و تماس مداوم دست با آب و رطوبت فلور طبیعی پوست را برهم زده و موجب بیماری های باکتریایی میشود.
بنابراین استفاده از دستکش به هنگام کار با این قبیل مواد شوینده و استفاده از مرطوب کننده ها بعد از کار برای خانم ها الزامیست.
۱---->2---->3---->4---->5
خوشحال خواهیم شد که اولین دیدگاه را شما ارسال نمائید.