ایمنی در واحدهای خشکشویی و لباسشویی

192787 بازدید

۱۳۹۶-۰۴-۳۱

شغل خشکشویی و لباسشویی علی‎رغم دارا بودن ظاهر لوکس و مکانیزه، افراد شاغل در آن را در معرض مواجهه با انواع مخاطرات شیمیایی، ارگونومیکی و ایمنی قرار می‎دهد. در این مقاله به طور خلاصه به مشکلات ایمنی خشکشویی و لباسشویی‎‎ ها می‎پردازیم.

امروزه نیاز به خدمات خشکشویی جزء نیازهای ضروری هر جامعه به حساب می‎آید. در آمریکا و استرالیا آمارها حاکی از رشد میزان استخدام در این شغل در سال‎های اخیر داشته و پیش بینی‎ها نیز از روند افزایشی میزان استخدام در شغل خشکشویی خبر می‎دهند. که با مشکلاتی نیز همراه می باشند از جمله:

آلرژی و مشکلات تنفسی

همیشه این احتمال وجود دارد که افراد شاغل در حرفه خشکشویی در طولانی مدت به دلیل استنشاق حلال تتراکلرواتیلن و تماس پوستی با مواد شوینده شیمیایی نظیر پر کلرین دچار آلرژی‎های تنفسی، سرفه و بیماری‎های پوستی شوند. البته گاهی این نوع حساسیت‎ها به صورت ناگهانی نیز بروز می‎کند. افراد در چنین شرایطی باید تحت نظر متخصصص قرار بگیرند و دوره درمانی را طی کنند.

ایمنی در واحدهای خشکشویی و لباسشویی

ایمنی در واحدهای خشکشویی و لباسشویی

خطرات بروز اختلالات اسکلتی – عضلانی

کار در خشکشویی با وضعیت‎های نامناسب بدنی نظیر ایستادن‎های مداوم و نشستن‎های طولانی مدت همراه است که می‎تواند منجر به بروز انواع اختلالات اسکلتی، عضلانی نظیر آرتروز گردن، قوس کمر، گردن، درد و… در شاغلین گردد. ضمناً ایستادن‎های مداوم نیز می‎تواند بر روی عروق پا تاثیر گذاشته و زمینه بروز ابتلا به واریس را فراهم نماید.

نکات ایمنی خشکشویی و لباسشویی‎ ها

افرادی که در خشکشویی کار می کنند ملزم به رعایت موارد زیر می‎باشند:

  1. تغییر متناوب وضعیت‎های بدنی را در حین انجام کار در نظر داشته باشند.
  2. ایستگاه کار خشکشویی طوری طراحی شود که فرد در وضعیت متعادل و طبیعی به انجام کار بپردازد.
  3. همچنین چرخه‎های استراحت نیز در برنامه کاری کارکنان خشکشویی پیش‎بینی شود. شاغلین در این حرفه باید به ازای هر یک ساعت کار ایستاده حدود ۱۰دقیقه بنشینند و هر سه تا چهار ساعت یکبار، حدود ۱۰دقیقه را به انجام نرمش سبک گردن، کمر، شانه، دست و پا اختصاص دهند.

خطرات ایمنی

کار با آب جوش و بخار داغ، اتوهایی با دمای بالا و کار با مایعات شوینده قوی خطری به نام سوختگی را به همراه دارد که سلامت کارکنان خشکشویی را تهدید می‎کند. همچنین دستگاه‎ها و ماشین آلات مورد استفاده باید از لحاظ ایمنی به خصوص سیستم اتصال به زمین(ارت) به صورت دوره‎ای مورد بازدید قرار گرفته تا خطراتی نظیر برق‎گرفتگی را متوجه شاغلین ننمایند.

به طور کلی با توجه به خطرات موجود در این حرفه، بعد از انجام اقدامات کنترل فنی مهندسی و مدیریتی لازم نظیر نصب تهویه‎های عمومی و موضعی اثربخش، طراحی مناسب ایستگاه کار، تنظیم صحیح چرخه‎های استراحت، کار و…. به افراد شاغل در این حرفه توصیه می‎گردد که از وسایل حفاظت فردی مناسب متناسب با خطرات موجود استفاده نمایند. وسایل حفاظت فردی در این شغل شامل دستکش لاتکس، ماسک تنفسی، پیش بند و لباس کار می‎باشد.

توصیه های ایمنی و بهداشتی جهت پیشگیری از حوادث ناشی مواد شوینده

  1. هنگام استفاده از شوینده های شیمیایی، حتماً از ماسک مناسب استفاده کنید.
  2. در هنگام استفاده از مواد شیمیایی و فرآورده‎های شوینده و پاک کننده، پنجره ها را باز کرده و تهویه را روشن نمایید تا هوا به خوبی در محیط جریان داشته باشد.
  3. از مخلوط کردن مواد شیمیایی مانند جوهر نمک و مواد سفیدکننده جداً خودداری کنید، بخارها و گازهای ناشی از این اختلال بسیار سمی و خفه کننده می‎باشند.
  4. بخار متصاعد شده از ترکیب جوهرنمک و وایتکس بسیار خطرناک است؛ خصوصاً برای چشم، پوست و ریه. توصیه می‎شود از ترکیب این دو ماده خودداری کنید. کاربرد فراوان مواد شوینده و پاک‎کننده از جمله جرم‎گیرها و سفید کننده‎ها در منازل، موجب انتشار برخی ذرات شیمیایی خطرناک در توالت، حمام و آشپزخانه می‎شود و استفاده  و تداوم این مواد به همراه آب گرم هم اثر منفی آن را دو چندان می‎کند.
  5. محصولات شیمیایی و شوینده را همیشه در ظرف اصلی آن نگهداری کنید هیچگاه این مواد را در ظرف مواد خوراکی(مانند بطری نوشابه) نگهداری نکنید. این عمل سبب خورده شدن اشتباهی این مواد توسط کودکان می‎شود.
  6. همیشه پس از استفاده از مواد شیمیایی سریعاً درب آن را ببندید.
  7. بهترین اقدام برای مسمومین ریوی، خروج سریع فرد از محل سربسته و استفاده از هوای آزاد و تماس با اورژانس جهت تجویز اکسیژن و مصرف داروهای ضدالتهابی است.
پیشنهاد میکنیم این مقاله رو از دست ندید
اصطلاحات در نامگذاری هتل‌ ها

استرس روانی و خستگی

یکنواختی، ساعت‎های طولانی کار و افزایش حجم سفارش‎ها در مقاطع زمانی خاص مانند عید نوروز باعث افزایش استرس روانی و خستگی تجمعی در شاغل گردیده که می‎تواند منجر به کاهش آستانه تحمل فرد شده و نه تنها سلامت روانی بلکه سلامت جسمی فرد را هم به خطر می‎اندازد. استمرار چنین شرایطی در طولانی مدت منجر به فرسودگی شغلی در فرد می‎شود که تهدید جدی در سلامت روانی شاغل به شمار می‎رود.

همچنین توصیه می‎گردد که خشکشویی‎ها حتماً مجهز به جعبه‎های کمک‎های اولیه باشند و وسایل اولیه نظیر پماد سوختگی، پنبه، باند، گاز و چسب را در آن نگهداری نموده تا در صورت بروز مشکل بتوانند از آسیب‎های جدی‎تر مثل تاول‎های دردناک جلوگیری کنند.

۱---->2---->3---->4---->5
[کل: ۱۷ میانگین: ۳.۴]

پربازدیدترین‌ها

دیدگاه‌ها

  1. بهزاد فرهادی ۱۳۹۶-۱۱-۱۴

    خیلی عالی و جالب .اولین بود که چنین کامل و با چش باز به ما امید دادبن

دیدگاه خود را ثبت نمایید.

برای دریافت آخرین خبرها و محصولات ما به کانال تلگرام ما بپیوندید