با توجه به افزایش مشغلههای روزمره و کمبود وقت، خشکشویی جزء ضرورتیترین نیازهای هر خانواده محسوب میگردد، طی سالهای گذشته تعداد افرادی که از متخصصین خشکشویی برای شستشوی البسه خود استفاده میکنند افزایش یافته است؛ در نتیجه فعالیت در این حرفه میتواند از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه باشد. استفاده از خدمات حرفهای شستشو موجب صرفهجویی در وقت شده و همچنین لباسهای کاملاً تمیز و مرتب را در اختیار افراد قرار میدهد.
با توجه به اینکه این حرفه جزء مشاغل خدماتی پر بازده، کم خطر و کم هزینه میباشد، تاسیس خشکشویی گزینه مناسبی برای افرادی که قصد راهاندازی کسب و کار مستقل با سرمایه اولیه کم را دارند، محسوب میگردد.
این حرفه نیاز به مدرک دانشگاهی ندارد. افراد پس از کسب اطلاعات، تجربه و سرمایه لازم میتوانند کسب و کار مستقل راهاندازی نمایند. خشکشوییها با توجه به کیفیت کار، منطقه و تعداد مشتریان درآمدهای متفاوتی دارند.
قبل از راهاندازی شغل خشکشویی این سؤال پیش میآید که چه تجهیزاتی برای شروع لازم است و نکات قابل توجه در خرید تجهیزات خشکشویی چه میباشد؟ در این مقاله ضمن معرفی این حرفه به شرح تجهیزات و وسایل مورد نیاز برای خشکشویی خواهیم پرداخت.
معرفی شغل خشکشویی
خشکشوییها از طرف اتحادیه به سه درجه یک، دو و سه تقسیم میشوند؛ این تقسیم بندی بر اساس نوع کار، منطقه فعالیت، نوع تجیزات و مساحت مغازه صورت میگیرد. لازم به ذکر است که هزینه و دستمزد دستههای مختلف با هم متفاوت میباشد.
کارکنان خشکشویی پس از تحویل گرفتن منسوجات از مشتریان اقدام به جدا کردن آنها بر اساس جنس و رنگ پارچه مینمایند. البسه به صورت دستی بازرسی شده و در دستهبندیهای جداگانه قرار داده میشوند. لباسهای روشن و تیره باید جدا از هم شسته شوند. تشخیص نوع پارچه برای انتخاب روش شستشوی مناسب ضرورت دارد. شستشو در خشکشوییها با استفاده از انواع ماشینآلات، مواد شوینده و لکهبرهای مختلف به دو روش آبشویی و خشکشویی انجام میگیرد.
در روش خشکشویی به جای آب از مادهای به نام پرکلراتیلن که یک حلال غیر قطبی است برای شستشو استفاده میشود؛ پرکلراتیلن باعث از بین رفتن لکهها و در عین حال حفظ بافت پارچه میگردد. این روش برای شستشویی لباسهایی که آب باعث از بین رفتن فرم و حالت آنها میشود مانند کت و شلوار، لباسهای بافت، پارچههایی که رنگ میدهند، لباس عروس و لباسهای ظریف و لباسهای گران قیمت و همچنین شستشوی لباسهایی که دارای لکه روغن هستند، مناسب میباشد.
در روش آبشویی البسه در ماشین لباسشویی صنعتی با استفاده از آب و مواد شوینده پودر و مایع شسته میشوند. در این روش آب به تار و پود پارچه نفوذ میکند و برای برخی پارچهها ممکن است مشکلاتی از قبیل بزرگ یا کوچک شدن، از بین رفتن رنگ و … گردد.
توانایی تشخیص جنس پارچههای مختلف تأثیر بسزایی در جلوگیری از خراب شدن آنها خواهد داشت. برخی از البسه دارای برچسب حاوی علائم شستشو میباشند، توجه به این علائم قبل از شستشو کمک شایانی به شستشوی صحیح خواهد کرد. برخی پارچهها فقط باید خشکشویی شوند یا در دمای پایین اطو کشی گردند در غیر اینصورت به بافت پارچه آسیب میرسد.

معرفی شغل خشکشویی، شرایط راهاندازی و تجهیزات آن
لوازم و تجهیزات خشکشویی
بعد از گرفتن جواز و پیدا کردن مکان مناسب برای راهاندازی خشکشویی نوبت به خرید تجهیزات خشکشویی میرسد. خشکشوییهای حرفهای از تجهیزات شستشوی مدرن استفاده میکنند که به مقدار خاصی حلال و مواد شوینده برای حداکثر بهرهوری نیاز دارند.
برای شروع شغل خشکشویی در ابتدا نیاز به یک لباسشویی صنعتی، خشکن صنعتی، پرس اطو و دیگ بخار خواهید داشت، برای شروع ظرفیت پایین دستگاهها کافی میباشند. درادامه میتوان یک دستگاه لباسشویی صنعتی، آبگیر صنعتی، ماشین خشکشویی به تجهیزات اضافه کرد و در صورت نیاز تجهیزات اطو کشی را تقویت نمود.
در اکثر موارد این سوال برای افراد پیش میآید که دستگاهها و تجهیزات خشکشویی را نو خریداری کنند یا دست دوم. در پاسخ از آنجا که احتمال خرابی دستگاههای نو در صورت برخورداری از ایمنی و کیفیت مناسب نزدیک به صفر بوده و نیاز به صرف هزینههای هنگفت تعمیر وتعویض قطعه ندارند، تهیه تجهیزات نو مقرون بصرفهتر است.
استاندارد بودن تجهیزات تأثیر فراوانی در کاهش مصرف انرژی و در نتیجه هزینهها خواهد داشت و استفاده از مواد شوینده نامرغوب موجب رسیدن به بافت پارچه میگردد. در نتیجه دقت در انتخاب و خرید تجهیزات خشکشویی و همچنین مواد مصرفی ضرورت دارد.
سایر تجهیزات خشکشویی شامل موارد زیر میباشد:
- چوب لباس دستی و پیچی
- کاور لباس
- مواد شوینده
- مایع سکاپور
- لکهبر جوهر، زنگ و چربی
وظایف کارکنان خشکشویی
وظایف کارکنان خشکشویی به شرح زیر میباشد:
- تحویل البسه از مشتریان و زدن برچسب تشخیص روی آنها
- تحویل قبض به مشتریان
- جداسازی البسه و قرار دادن آنها در دستهبندیهای مشخص
- لکهگیری قبل از شروع شستشو
- قرار دادن لباسها در ماشین لباسشویی و خشکشویی و تنظیم برنامههای شستشو
- اطوکشی و کاور کردن البسه
- تحویل به موقع سفارشات
مهارتهای مورد نیاز شغل خشکشویی
مهارتهای مورد نیاز شغل خشکشویی به شرح زیر میباشد:
- توانایی کار با ماشینآلات و تجهیزات
- روابط عمومی و برخورد مناسب
- رعایت مسائل بهداشتی و ایمنی
- دقت و نظم بالا
- امانتدار بودن
[تعداد: ۲۶ میانگین: ۳.۵/۵]
خوشحال خواهیم شد که اولین دیدگاه را شما ارسال نمائید.