هتلداری در صنعت جهانگردی

2148 بازدید

۱۴۰۱-۰۱-۰۴

هتلداری و گردشگری دو واژه در هم تنیده شده است که هر توریستی وقتی به سفر کردن فکر میکند ابتدا محل اقامت خود را بررسی میکند، بنابراین هتلداری یکی از ارکان اصلی در صنعت توریسم میباشد که باید به آن بسیار توجه کرد. بریم که در ادامه به جهانگردی و تاریخچه آن و هتلداری و اهمیت آن بپردازیم.

هتلداری و گردشگری

نقش هتلداری درگردشگری

آشنایی با صنعت جهانگردی

گردشگری یا جهانگردی اگر چه به عنوان یک صنعت از سابقه و پیشینه زیادی برخوردار نیست اما به دلیل گستردگی آن در جامعه امروزی و حضور پرتعداد افراد شاغل در این صنعت در اقصی نقاط جهان، از مقبولیت و اهمیت بسیار زیادی در جوامع کنونی برخوردار شده است.

هر روز هم اعتبار و ارزش آن افزوده می شود به گونه ای که این صنعت هم اکنون به عنوان پر مخاطب ترین صنعت در دنیا معرفی شده است.

گستردگی و پیوستگی مشاغل موجود در صنعت جهانگردی به نحوی است که افراد بیشماری با آداب و رسوم و فرهنگ و زبان های مختلف در این صنعت مشغول به کار و فعالیت هستند و علی رقم تضادهای رفتاری و فرهنگی، با زبانی مشترک که همان زبان گردشگری است با یک دیگر در ارتباط هستند و علاوه بر درک مفاهیم این صنعت، به صورت زنجیره ای پیوسته از نیرو های انسانی، امور جهانگردی را به بهترین شکل ممکن انجام می دهند.

این صنعت طوری مورد توجه قرار گرفت و موجب درآمد زایی شد که مدارسی برای آنها ایجاد شد و افراد برای اینکار آموزش دیدند و اشتغال زایی در این زمینه شکل گرفت.

صنعت هتلداری و گردشگری در ایران

براساس تعاریف و برداشت های بین المللی و با استناد به آمار و ارقام موجود، ایران از لحاظ جذابیت های تاریخی یکی از ۱۰ کشور نخست در صنعت گردشگری معرفی شده است که متاسفانه به دلیل عدم توجه به زیر ساخت های لازم برای توسعه گردشگری و بسیاری از کمبود های دیگر، هنور نتوانسته است به جایگاه اصلی خود در این صنعت برسد.

با توجه به پتانسیل ایران در این زمینه اگر توجه لازم به گردشگری شود و بتوان کلیه زیرساخت ها را اجرا کرد و توریست جذب کرد میتواند از لحاظ درآمد زایی با فروش نفت برابری کند. زیرا اقلیم این سرزمین و داشتن چهار فصل و تمدن سرشار ما برای مردمان دنیا بسیار جذاب است.

تاریخچه مختصری از سفر و گردشگری:

بسیاری از کارشناسان صنعت جهانگردی، مبدا آغازین سفر به شکل امروزی را به قرون وسطی و سفرهای مذهبی در آن دوران نسبت می دهند.

اول یونانی ها این سفرهارو مد کردن…

در آن ایام دیدار از امکان مذهبی مسیحیان که در نقاط مختلف اروپا و آسیای غربی پراکنده بود بهانه اصلی برای سفر مسیحیان بود. البته پیش تر از آن برگزاری مسابقات منظم ورزشی در یونان باستان همراه با استقبال عمومی تماشاگران و ورزشکاران شرکت کننده در این مسابقات که المپیک نام داشت بود.

چینی ها و اقامتگاه های تاریخیشون…

چینی ها را میتوانیم ملتی پیشرو در توسعه سفرهای داخلی بنامیم. پهناوری کشور چین و وجود جاذبه های متعدد طبیعی و تاریخی در این کشور باعث گردید چینی ها برای استفاده از مواهب موجود به ویژه در فصول مناسب به مناطق خوش آب و هوا مسافرت کنند و در ویلا ها و ساختمان های زیبایی که برای این منظور احداث شده بودند اقامت کنند.

سفرها کم کم علمی شد…

در دوران رنسانس سفرهای علمی به قصد کسب علم و دانش و تجربه آموزی نیز بر دیگر شیوه های رایج در سفر افزوده شد.

در آن ایام و در انگلستان به دستور ملکه الیزابت اول سفر هایی برای تربیت و پرورش نمایندگان خارجی ترتیب یافت و دانشگاه هایی در انگلستان و اسپانیا برای دانشجویان غیر بومی بورس های تحصیلی ایجاد کردند.

معنای واژه مسافرت

مسافرت به معنای جابه جایی و ترک محل اقامت برای رسیدن به منطقه ای غیر از محل زندگیمان است. البته این تعریف ساده ترین تعبیر برای واژه سفر و مسافرت است.

معنای واژه جهانگردی

جهانگردی به معنی مجموعه ای از رفتارها، قوانین، سیاست ها، حرکت های زیر بنایی، آداب و رسوم، سنن، فرهنگ، اشتغال و موارد مشابه دیگر است که وقتی در کنار هم قرار میگیرند تبدیل به یک صنعت پویا و جهانی می شوند و گستره ی فعالیت های آن به پهنه گیتی می رسد.

ارتباط مهم هتلداری و گردشگری

هتلداری یکی از ارکان اصلی و مهم گردشگری است چون در تعاریف جهانی، گردشگر به کسی گفته می شود که محل زندگی خود را ترک و در مقصد مورد نظر حداقل یک شب و حداکثر یک سال اقامت کند.

خدمات در هتلداری یکی از ارکان بسیار مهم میباشد که در این بین برای توریست ها بسیار حائز اهمیت میباشد، مهم ترینه این خدمات خانه داری و لاندری میباشد که به تمیزی منسوجات بستگی دارد.

برای توریست ها پاکیزگی اتاق ها و منسوجات روی تخت و… بسیار مهم میباشد و همچنین سرویس دهی انلاین در این موارد. ( یعنی تعویض به موقع رو تختی، رو بالشتی و…)

هتلداری درگردشگری

نقش هتلداری درگردشگری

تعریف کلی لندری

بخش لباسشویی:

لباسشویی محلی است که در آنجا انواع مختلف پوشاک و پارچه شستشو می‎شود که می‎تواند از الیاف طبیعی یا مصنوعی نظیر کتان، پلاستیک، نایلون، پوست وجیر و چرم و… می‎باشد.

قسمت لباسشویی هتل که معمولاً نزدیک شوت ملحفه باید قرار گرفته باشد، محلی است که لباس‎های مسافران یا وسایل مربوط به امور خانه داری یا رستوران هتل از قبیل رومیزی‎ها، دستمال‎های سفره، ملحفه، رو بالشی‎ها، اونیفورم پرسنل یا لباس هایی که از خارج می آورند کلاً در این قسمت شستشو می‎شود.

هتلداری و گردشگری

نقش هتلداری درگردشگری

وظایف بخش لباسشویی در سرویس دهی هتل

  • شستشوی حوله، ملحفه، رو بالشتی، پتو، روتختی، پرده و غیره که مورد استفاده در اتاق‎های هتل جهت ارائه خدمات به مهمانان قرار می‎گیرد.
  • شستشوی حوله هایی که در استخر و سونای هتل مورد استفاده قرار می‎گیرد.
  • شستشوی لباس یونیفرم کارکنان اعم از فرانت آفیس، رستوران، آشپزخانه، فنی مهندسی، خانه داری و دیگر قسمت‎های تابعه.
  • شستشوی دستمال گردگیری و سایر منسوجات مورد استفاده در قسمت خانه داری و مهندسی و دیگر بخش‎ها
  • شستشوی دستمال سفره، رو میزی، توسینی و لچکی و رانر و… و کلیه منسوجات مورد استفاده در رستوران و سالن‎های پذیرایی و جشن‎ها کنفراس‎ها و ضیافت‎ها.
  • ارائه خدمات به مشتریان (بیرونی) برای کسب درآمد بیشتر.

برای رفع خطا در تحویل دادن البسه مسافران روش ساده‎ای را در زیر شرح می‎دهیم:

در هر اتاق یک کیسه پلاستیکی قرار می‎دهیم که بر روی آن یک طرف به انگلیسی نوشته شده است:

Please throw your unwashed clothes in this bag, will be taken by chambermaid.

لطفا لبا‎س‎های خود را که احتیاج به شستشو دارد، در این کیسه قرار دهید تا به وسیله نظافتچی به رختشویخانه هتل حمل شود.

همچنین یک فرم حاوی انواع قیمت شستشوی لباس‎های زنانه و مردانه نوشته می‎شود و مسافر با ملاحظه آن می‎داند که قیمت خشکشویی البسه  یا آبشویی آن با لباسشویی صنعتی، یا اتو شویی چقدر است.

در طرف دیگر کیسه، جیب کوچکی وجود دارد که مسافر، هنگام تحویل لباس خود، فرم مخصوص لباسشویی را پر می‎کند.

چه اطلاعاتی باید درون فرم نوشته شود؟

  1. شماره اتاق
  2. نام مسافر
  3. انواع لباس
  4. تعداد لباس
  5. نوع شستشو یا اتو
  6. لباس های خود را به شکل آویزان HUNGER  یا تا شده FOLDED می‎خواهد

وقتی لباس‎ها به رختشویخانه هتل رسید …

  • در رختشوی خانه مطابق سفارش مسافر از روی فرم داخل کیسه پلاستیکی، کار را انجام دهند. از روی این فرم بعد از تحویل لباس به مسافر به وسیله رختشوی خانه، صورت حساب صادر می‎شود تا به حساب مشتری گذاشته شود.
  • برای جلوگیری از اشتباه، مسئول برداشتن کیسه از هر اتاق، باید دقت کند که شماره اتاق روی آن قید شده باشد.
  • هنگامی که کیسه‎های لباس به رختشوی خانه حمل شد باید لباس‎ها را از کیسه خارج کرد، آن‎ها را که رنگ پس می‎دهند در یک کیسه توری که شماره اتاق روی آن قید شده گذاشت و به همین ترتیب لباس‎های سفیدشویی را در کیسه دیگر که شماره اتاق را دارد قرار داد.
  • سپس لباس‎های رنگی را در داخل ماشین لباسشویی گذاشت و لباس‎های سفید را همان ترتیب در داخل ماشین سفیدشویی قرار داد تا شسته شود.
  • سپس باید لباس‎های شسته شده را مرتب کرد و با چوب لباسی و کاور، لباس هر مسافر را به اتاق او عودت داد.

بدین ترتیب لباس مسافران مخلوط نمی‎شود و هنگام تحویل، موجب اشتباه و ایجاد ناراحتی نمی‎گردد.

در بررسی ارتباط هتلداری و گردشگری شماهم تجربیات خودتون رو در بخش کامنت با ما به اشتراک بگذارید. 

۱---->2---->3---->4---->5
[کل: ۱ میانگین: ۵]

پربازدیدترین‌ها

دیدگاه‌ها

خوشحال خواهیم شد که اولین دیدگاه را شما ارسال نمائید.

دیدگاه خود را ثبت نمایید.

برای دریافت آخرین خبرها و محصولات ما به کانال تلگرام ما بپیوندید