نحوه انتخاب مشعل
-توان حرارتی مشعل را ظرفیت حرارتی مشعل مینامند که عبارت است از انرژی حرارتی حاصل از احتراق کامل سوخت در هر ساعت، ظرفیت حرارتی مشعل معمولا بر حسب Kcal/H بیان میشود.
-سوخت مشعلهای گازی از نوع CNG (گازطبیعی) میباشد. در صورت دو سوخته بودن، سوخت مشعلها میتواند گاز طبیعی با گازوئیل یا گاز با مازوت باشد.
راهنمای انتخاب مشعل
چگونگی تعیین توان حرارتی مشعل
ابتدا باید توان حرارتی دیگ را معین کرد و با احتساب ۱۰ تا ۳۰ درصد اضافی به عنوان راندمان دیگ بخار و مشعل، به کاتالوگ مربوط به آن مراجعه نمود.
از انجاییکه در محاسبات معمولا به ازای هر متر مربع سطح زیر بنای ساختمان ۱۲۰ تا ۱۸۰ کیلو کالری بر ساعت توان حرارتی برای دیگ در مظر گرفته میشود خواهیم داشت:
- توان حرارتی مبنای انتخاب مشعل = سطح زیربنای ساختمان*۱۲۰تا۱۸۰*۱.۱تا۱.۳
- توان حرارتی بر اساس Kcal/H
- سطح زیر بنای ساختمان بر اساس m^2
- ۱۲۰تا۱۸۰*۱.۱تا۱.۳ بر اساس Kcal/H
توجه: ظرفیت های ارائه شده در مقاله مشعل ها اغلب بر مبنای شرایط جوی استاندارد (سطح دریا با فشار مطلق ۷۶۰میلیمتر جیوه) میباشند. بدین ترتیب در شرایط کاری متفاوت با شرایط استاندارد به دلیل کاهش چگالی هوا، ظرفیت حرارتی Torch نسبت به ظرفیت اسمی آن به ازاء هر ۳۰۰ متر حدود ۴ درصد کاهش مییابد که لازم است این موضوع در انتخاب لحاظ گردد.
بدنه مشعل و درپوش
بدنه و درپوش مشعل ها به روش ریخته گری تحت فشار و از جنس آلومینیوم ساخته و با رنگ کوره ای پوشش داده میشود. ساختمان بدنه مشعل باید به گونه ای طراحی شده باشد که بتوان قطعات مشعل را به راحتی در یک حجم بهینه روی آن سوار کرد.
الکتورموتور
الکتروموتور در مشعل ها میتوانند تک فاز یا سه فاز باشند که در صورت تک فاز بودن لازم است بدلیل نیاز نیروی بالاتر در هنگام روشن شدن از خازن متناسب با آن استفاده گردد. نوع و توان الکترو موتور بر حسب ظرفیت و نیاز مشعل متفاوت است. به بیان دیگر هرچه ظرفیت مشعل بالاتر باشد از الکترو موتور با توان بالاتر استفاده میشود.
الکترو موتور در مشعل های گازی وظیفه گردانیدن فن را بر عهده دارد و ارتباط فن با الکتروموتور توسط فن و شفت الکتروموتور میباشد که یک عدد پیچ آلن مغزی روی شفت محکم میشود.
تذکر: فن ها قبل از نصب بالانس و با یک پیچ آلن مغزی روی شفت الکتروموتور بسته میشود. برای جلوگیری از بهم خوردن بالانس فن توصیه میشود از بکار بردن پیچهایی به غیر از پیچ آلن مغزی خودداری گردد. برای جدا کردن فن از موتور در مواقع لازم، ابتدا پیچ آلن روی بوش فن را شل کرده سپس با باز کردن پیچ های دور فلنچ موتور و حرکت دادن آن به سمت بیرون، فن از موتور جدا میشود.
شیرمغناطیسی
این شیر برای کنترل جریان گاز میباشد که دبی خروجی این شیرها با توجه به میزان توان خروجی مشعل انتخاب شده و افت فشار متناسب با اندازه دبی مصرفی در مسیر ایجاد میکند. دریچه شیر مغناطیسی ۳۰ ثانیه پس از استارت torch توسط جریان الکتریسیته که فرمان خود را از رله میگیرد باز شده و گاز به داخل مجموعه احتراق راه میابد، در صورت قطع جریان الکتریسیته، دریچه شیر نیز بسته شده و راه ورود گاز را میبندد.
سوئیچ اطمینان فشار گاز
این سوئیچ جهت کنترل فشار گاز در هنگام احتراق و مخلوط شدن هوا و گاز بکار برده میشود. بدین ترتیب که اگر نسبت مخلوط مناسب باشد شعله بصورت مطلوب و در صورت نامتناسب بودن اختلاط گاز و هوا شعله نامطلوب بوده و ظرفیت حرارتی مشعل پائین خواهد آمد. به هر حال اگر فشار گاز از حد نرمال پایین تر باشد (شعله کامل نباشد و یا اینکه احتراق انجام نشود.) این سوئیچ فرمان قطع گاز را داه تا گاز وارد محفظه نشود. سوئیچ اطمینان فشار گاز قابل تنظیم بوده و در مکان های مختلف با توجه به فشار متوسط گاز آن منطقه توسط نصاب تنظیم میگردد.
سوئیچ اطمینان فشار هوا
این سوئیچ همانند سوئیچ اطمینان گاز (که فشار گاز ورودی را کنترل مینماید)، فشار هوای ورودی به Torchرا کنترل میکند. در مواقعی که به هر علتی موتور خاموش شود و یا فن از حرکت بیافتد در محفظه احتراق افت بوجود میآید. با پایین آمدن فشار هوا سوئیچ اطمینان عمل کرده و خاموش شدن Torch را توسط رله فرمان میدهد.
سوئیچ اطمینان فشار هوا نیز قابل تنظیم بوده و در کارخانه تنظیم میگردد.
رله
رله تشکیل شده از یک سری مدارهای الکترونیک پردازنده و فرمان دهنده، که فرمانهای دریافتی از سوئیچ ها و الکترود یونیزاسیون را پردازش کرده و به تناسب انها به قطعات اجرا کننده فرمان میدهد. مثلا رله به شیر مغناطیسی فرمان قطع جریان گاز را میدهد و یا جریان الکتریسیته الکتروموتور را قطع میکند و درنتیجه مشعل خاموش میشود.
ترانسفرمر
ترانسفرمرهای استفاده شده در مشعل ها، از نوع افزایند میباشد و با ولتاژ ۲۲۰ ولت کار میکند. ترانسفورمر ها برای تامین ولتاژ مورد نیاز الکترود های جرقه که در حدود ۱۰۰۰۰ ولت میباشد، مورد استفاده قرار میگیرد.
در مقاله بعدی با انواع نازل، الکترود و بقیه اجزای یک مشعل درجه یک و نحوه عملکرد آنها آشنا خواهیم شد.
۱---->2---->3---->4---->5
خوشحال خواهیم شد که اولین دیدگاه را شما ارسال نمائید.