الکتروموتور SIEMENS
قبل از پرداختن به الکتروموتور زیمنس به کمپانی زیمنس بپردازیم که می توان آن را بزرگ ترین شرکت صنعتی در جهان نامید که در اکثر صنایع روز دنیا می درخشد.
این هلدینگ بزرگ آلمانی در سال ۱۸۴۷ شروع به کار کرد و امروزه شرکت زیمنس در زمینه تولید تجهیزات مخابراتی و نورپردازی ، لوازم خانگی ، انواع قطار ، تجهیزات تولید برق ، سیستمهای خودکارسازی ، اتوماسیون صنعتی ، تجهیزات پزشکی و سامانههای اعلام حریق فعالیت میکند.
زیمنس
در حوزه صنعتی زیمنس گام های ارزنده ای برداشته و توانسته است محصولات بسیار با کیفیتی تولید کند و به وزنه ای سنگین در صنعت جهان تبدیل شود . الکتروموتور های SIEMENS را می توان در انواع مختلف به وفور در صنایع ایران مشاهده کرد. کیفیت و طول عمر بالای محصولات زیمنس این کمپانی آلمانی را به عنوان اولین انتخاب در هر صنعتی تبدیل کرده است. اکثر الکتروموتور های SIEMENS در کشور چک و تحت استاندارد NEMA تولید می شوند.
انواع محصولات SIEMENS عبارتند از :
- الکتروموتور معمولی TEFC سه فاز زیمنس
- الکتروموتور معمولی TEFC تکفاز زیمنس
- الکتروموتور ضد انفجار زیمنس
- الکتروموتور دریایی زیمنس
- الکتروموتور اسلیپ رینگ زیمنس
- الکتروموتور ترمز دار زیمنس
- الکتروموتور تخلیه دود زیمنس
- الکتروموتور دالاندر زیمنس
- الکتروگیربکس زیمنس
- انواع درایو زیمنس
- ترانسفورماتور زیمنس
الکتروموتور زیمنس طبق استاندارد NEMA یا IEC تولید می شود و در عین حال که راندمان بالایی دارد بسیار جمع و جور طراحی شده است.
الکتروموتور SIEMENS طیف تولید گسترده ای دارد و از ۰.۰۹ تا ۴۰۰۰ کیلووات در ۴ دور ( ۷۵۰ , ۱۰۰۰ , ۱۵۰۰ , ۳۰۰۰ ) تولید و عرضه می گردد. جنس بدنه الکتروموتور زیمنس بسته به سایز انتخابی متفاوت است و می تواند از جنس چدن یا آلومینیوم تولید شود. به طور معمول در سایز های بزرگ بدنه الکتروموتور زیمنس چدنی می باشد .
الکتروموتور زیمنس عمر بالایی دارد و در شرایط کاری سخت عملیاتی بهترین عملکرد را دارد.
الکتروموتور زیمنس در ۴ کلاس بهره وری IE1 , IE2 , IE3 , IE4 عرضه می شود. از ویژگی های بارز الکتروموتور SIEMENS می توان به راندمان انرژی بالا ، قابلیت اطمینان در شرایط سنگین کاری ، کیفیت ساخت فوق العاده ، عمر بالا ، مصرف کم انرژی ، طراحی با کم ترین اشغال فضا و … اشاره کرد. همچنین کاربرد الکتروموتور زیمنس در صنایع سیمان ، فولاد ، پتروشیمی ، کاشی و سرامیک ، ذوب فلزات ، خودرو سازی و … می باشد .
اگر براتون سوال پیش اومد که اصلا الکتروموتور چیست؟ کلیک کنید.
اجزای تشکیل دهنده الکتروموتور زیمنس
الکتروموتور زیمنس معمولی AC از دو قسمت تشکیل شده است :
-۱ استـاتور : قسمت ثابت موتور بوده کـه از روی هم قرار گرفتن ورقـه های نازک با ضخامت حدود نیم میلیمتر از جنـس فولاد سیـلیـس دار تشکیل یـک استوانه توخالی را می دهد. شیار های استاتور محل قرار گیری سیم پیچ است تا با القای الکتریکی و تشکیل میدان مغناطیسی ، روتور را به حرکت در آورد.
-۲ روتور: قسمت گردنده موتور بوده کـه از ورقه هـای فولادی عـایق ، تشکیل شده است . این قطعه دارای شیارهـایی می باشد کـه در داخل آنها بسته به نوع موتور سیم پیچی شده است و از مفتول های مسی یا آلومینیومی و یا آلیاژ پر شده است . الکتروموتور زیمنس معمـولی ، محفظه بسته بوده و یـک فـن (پروانه) بـه قسمت انتهای محور متصل شده کـه وظیفه خنـک کـاری الکتروموتور را بر عهده دارد.
مشخصات مهم روی پلاک الکتروموتور
پلاک الکتروموتور زیمنس
A : حداکثر جریان مصرفی مجاز الکتروموتور
V : ولتاژ کاری الکتروموتور
RPM : دور خروجی الکتروموتور بر حسب دور بر دقیقه
HZ : فرکانس کاری الکتروموتور (در شبکه برق ایران این میزان ۵۰Hz می باشد.)
Kw : توان الکتروموتور بر حسب کیلووات (در بعضی از الکتروموتورها بر حسب اسب بخار (HP) نیز نمایش داده می شود.)
IP : میزان حفاظت الکتروموتور در مقابل گرد و غبار ، رطوبت و …
اگر روی پلاک الکتروموتور V=220/380 باشد بدین معنی است که این الکتروموتور در شبکه برق ۱۱۰ ولت باید به صورت مثلث و در ۲۲۰ ولت (ایران) به صورت ستاره بسته شود. دور الکتروموتور ها با فرکانس رابطه مستقیم دارد. برای مثال اگر الکتروموتور ۱۵۰۰ دور در فرکانس ۵۰Hz دارد ، در فرکانس ۶۰Hz بیش از ۱۵۰۰ دوران می نماید.
کاربرد الکتروموتور SIEMENS
الکتروموتور زیمنس در صنایع مختلف کاربرد های فراوانی دارد که در ادامه به چند نمونه آن ها اشاره می شود :
- نوارنقاله ها
- همزن ها
- رولینگ ها
- جرثقیل ها
- تابلوهای گردان
- صنایع فولاد
- صنایع سیمان
- صنایع نفت و پتروشیمی
- صنایع کاشی و سرامیک
- صنایع نیروگاهی
- لباسشویی صنعتی
- خشکن صنعتی
۱---->2---->3---->4---->5
خوشحال خواهیم شد که اولین دیدگاه را شما ارسال نمائید.