به طور معمول اقدامات قانونی برای بررسی کیفیت و ایمنی دیگ بخار و به طور کلی نگهداری دیگ بخار انجام میشود. با این حال رعایت موارد اجرایی بهداشت و ایمنی از طرف کسانی که از دستگاه استفاده میکنند بسیار ضروری میباشد. سالانه صدها حادثه در مورد دیگ بخار اتفاق میافتد که اکثر آنها به اختلال عملکرد اجزای مختلف دیگ بخار، خطای اپراتور، تعمیر و نگهداری ضعیف یا خوردگی مربوط میشود.
نگهداری مناسب از دیگ بخار علاوه براینکه موجب صرفه جویی در مصرف انرژی، زمان و هزینه میشود؛ احتمال بروز هرگونه حادثه را نیز کاهش میدهد. مقاله زیر دارای توصیههای اساسی برای آزمایش و نگهداری دیگ بخار میباشد.
برنامههای ما میتوانند در طول عملیات عادی استفاده شوند که شما را قادر سازند مکانیزم آسیب را پیدا کرده و بلافاصله بدون نیاز به توقف کار آنها را برطرف نمایید. در صورت وجود هرگونه سوال و ابهام در مورد رویه و الزامات دقیق با متخصصان ما در گروه صنعتی آکروپارس در تماس باشید.

توصیههای ایمنی دیگ بخار در مرحله بهره برداری
توصیههای ایمنی دیگ بخار در مرحله بهرهبرداری
نکات ضروری به منظور حفظ ایمنی دیگ بخار و مراکزی که از این دستگاه استفاده میکنند به شرح زیر میباشد:
- در نظافت سالن دیگ بخار اصول بهداشت محیط چه از نظر گازهای زیان آور و چه از نظر نظافت ظاهری ( گرد وغبار و روغن و…) رعایت شود.
- اصول ایمنی دیگهای بخار به طور دقیق رعایت شود و آموزشهای لازم به اپراتورها داده شود که از خطرات دیگ بخار اطلاعات کامل داشته باشند.
- از نظر آب صنعتی که شامل تصفیه آب، دی اریتور و کندانس میشود، رعایت موارد را نموده و آزمایشات روزانه (در هر شیفت) دقیق انجام شود که اولاً راندمان کاری را بالا میبرد ثانیاً از پوسیدگی لوله جلوگیری مینماید.
- هر روز سوپاپ اطمینان با دست حرکت داده شود تا رسوبات به وجود آمده باعث خرابی سیستم سوپاپ و ایجاد مشکل فنی نگردد.
- هر روز شیر مربوط به لول کنترل و آبنما باز شود و آزمایش لازم به عمل آید، به این صورت که لول کنترل در مرحله اول باعث روشن شدن الکتروپمپ تغذیه خواهد شد و در مرحله بعدی باعث از کار افتادن مشعل میشود، غیر از این باشد لول کنترل سالم نمیباشد.
- توجه به روشن و خاموش شدن دیگ بخار که از هر لحاظ باید بدون ضربه روشن شود و در زمان روشن بودن، مشعل دیگ بخار شعله روشن (بدون دود) داشته باشد.
- هر هفته حداقل یک مرتبه فتوسل آزمایش گردد به طریقی که فتوسل از مدار خارج و در تاریکی قرار گیرد که این عمل باعث خاموش شدن مشعل خواهد شد. خطری که از معیوب بودن فتوسل دیگ بخار را تهدید مینماید بدین شرح است که فتوسل نمیتواند سوخت مورد نیاز را کنترل نماید، در نتیجه داخل دیگ بخار (کوره) پر ازسوخت (گازوئیل-گاز) میگردد و یکباره در اثر جرقه سوخت داخل کوره مشتعل شده و باعث انفجار دیگ بخار خواهد شد .
- هر هفته حداقل یک مرتبه پرشر سوییچهای بغل تابلو باید آزمایش شود در حدی که به نقطه باز شدن سوپاپ اطمینان برسد، در این حالت سوپاپ اطمینان عمل کرده و مشعل دیگ بخار نیز باید در این حالت خاموش شود و پس از اینکه پرشر سوییچ دقت لازم را داشت مجدداً به حالت اولیه برمیگردد.
- اپراتورها در کلیه زمان بهرهبرداری شیرهای موجود را کنترل کرده و باز و بسته نمایند و روغنکاری و گریسکاری و روان بودن شیرآلات را در نظر داشته باشند. در مواردی مشاهده میشود که شیرهای بخار مخصوصاً شیر اصلی بخار و شیر مدار آب تغذیه بصورت گیرپاژ در آمده و از کنترل خارج شده است.
- در مسیر الکتروپمپ یک عدد شیر یکطرفه و یک عدد شیر فلکه قرار دارد که هر دو باید از عملکرد خوبی برخوردار باشند به دلیل اینکه برگشت بخار به طرف الکتروپمپ باعث خرابی سیل پمپ شده و اختلال در مسیر آبرسانی ایجاد میشود.
- شیر تخلیه دیگ بخار در هر شیفت (بسته به مواد شیمیایی که تزریق میشود) باز شود و در هر مرتبه چند ثانیه (با توجه به ظرفیت دیگ بخار) عمل زیرآبزدن انجام شود که مواد معلق به طرف بلودان هدایت شوند. چنانچه این عمل انجام نشود دیگ بخار پس از مدتی پر از رسوبات خواهد شد.
- رنگ آمیزی کل مدار باز (لوله ها و شیرآلات و غیره) هر سال باید انجام شود که از پوسیدگی فلزات جلوگیری گردد.
- در مورد رسیدگی به دیگ بخار باید سرویسهای روزانه، هفتگی، ماهانه، شش ماهه و در پایان سرویس سالیانه انجام گردد. که شامل اسیدشویی در صورت وجود رسوب در دیگ بخار و بررسی کاور (پوشش روی دیگ) می باشد. علاوه بر آن بورس زدن داخل لولههای آتشخوار و شستشوی آن جزو واجبات است و این عمل موجب کاهش مصرف انرژی خواهد شد.
- سرویس مشعل (تعویض بلبرینگهای الکتروموتور مشعل) الکتروموتور پمپ جزو سرویس های شش ماهه میباشد. چنانچه بلبرینگها به موقع تعویض نشوند باعث خرابی الکتروموتورها خواهد شد.
- از آنجایی که سالانه باید آزمایش تست هیدرواستاتیک انجام شود در نتیجه نشتی لوله ها و نشتی محل جوشکاریها مشخص و تعمیر خواهد شد.
- بالاتر از همه موارد پانزدهگانه بالا، توجه اپراتور در زمان بهرهبرداری از دیگ بخار و تهیه گزارش لازم میباشد که باید به آن توجه شود و برای این منظور باید جداولی تهیه شود و در آن خلوص آب تصفیه شده، فشار بخار، فشار سوخت، مقدار موجودی سوخت و ستونی هم برای توضیحات لحاظ شود که مدیر مسئول بتواند حالتهای غیر استاندارد و اضطراری را به موقع کنترل کرده و از خطرات احتمالی جلوگیری نماید.
[تعداد: ۲ میانگین: ۱.۵/۵]
خوشحال خواهیم شد که اولین دیدگاه را شما ارسال نمائید.