الکتروموتور موتوژن
الکتروموتور موتوژن به عنوان یکی از معتبرترین شرکت های تولیدکننده الکتروموتور در منطقه خاورمیانه در سال ۱۳۵۲ با نام گلد الکتریک تاسیس شد و در سال ۱۳۵۴ به موتوژن تغییر نام داد و در حال حاضر بیش از ۲ میلیون دستگاه انواع الکتروموتور های تک فاز و سه فاز باکاربردهای صنعتی و خانگی را مطابق با استانداردهای جهانی نظیر IEC و NEMA و DIN تولید و به بازارهاى مصرف ایران، اروپا، آسیا و آفریقا عرضه مىکند.
الکتروموتور موتوژن در حال حاضر از پر مصرف ترین الکتروموتور ها در صنعت است که به خوبی توانسته است به نیاز صنعت گران پاسخ دهد. الکتروموتور موتوژن با بهره گیری از آزمایشگاههای مدرن، دقیق و مجهز صنعتی و اجرای سیستم مدیریت کیفیت موفق شده است که گواهی ISO 9001 – 2008 را از مؤسسه SGS سوئیس اخذ کند.
Electromotor Gen
انواع الکتروموتور موتوژن عبارتند از :
- تک فاز صنعتی دو خازنه
- تک فاز صنعتی تک خازنه
- سه فاز صنعتی با بدنه چدنی
- سه فاز تک دور با بدنه آلومینیومی
- سه فاز دو دور
- مشعل گازی و گازوئیلی
- کولری
الکتروموتور موتوژن سه فاز ( آلومینیوم )
الکتروموتور موتوژن معمولی سه فاز یکی از پرکاربردترین الکتروموتورهـا در صنایع مختلف است. موتوژن با تولید با کیفیت این محصول ، توانسته است سهم زیادی از بازار داخلی را به خود اختصاص دهد.
الکتروموتور موتوژن معمولی سه فاز در چهار دور ۷۵۰، ۹۰۰، ۱۴۰۰، ۳۰۰۰ و از توان ۰.۰۶ تا ۱۸/۵ کیلو وات در سری آلومینیومی تولید و عرضه می گردد. الکتروموتور موتوژن معمولی سه فاز مطابق استانداردهای IEC34 تولید می شوند و روتور قفس سنجابی و درجه حفاظت IP54 دارند.
از مهم ترین ویژگی های الکتروموتور موتوژن می توان به کیفیت و طول عمر بالا، تولید در سایز های مختلف، در دسترس بودن لوازم یدکی، راندمان نسبتا خوب، قیمت مناسب و … اشاره کرد. همچنین کاربرد الکتروموتور موتوژن در صنایع سیمان، فولاد، پتروشیمی، کاشی و سرامیک، ذوب فلزات، خودرو سازی و … میباشد.
ویژگی های اصلی این الکنتروموتور:
محدوده توان : از ۰.۰۶ تا ۱۸.۵ کیلو وات
تعداد پل ها : ۲ , ۴ , ۶ , ۸
کلاس حفاظتی : IP 54
کلاس حرارتی : F
فرکانس : ۵۰ Hz
ولتاژ نامی : ۳۸۰ ولت
روتور : قفسه سنجابی
جنس بدنه : آلومینیوم
سایز شفت خروجی : از ۹ تا ۴۲ mm
الکتروموتور موتوژن سه فاز (چدن)
با توجه به این که در برخی از فعالیت های صنعتی سنگین نمی توان از الکتروموتور آلومینیومی موتوژن استفاده کرد، موتوژن به تولید الکتروموتور چدنی پرداخته است.
الکتروموتور موتوژن چدنی معمولی سه فاز در چهار دور ۷۵۰ ، ۹۰۰ ، ۱۴۰۰ ، ۳۰۰۰ و از توان ۲/۲ تا ۴۰۰ کیلو وات تولید و عرضه می گردد.
محدوده توان : از ۲.۲ تا ۴۰۰ کیلو وات
تعداد پل ها : ۲ , ۴ , ۶ , ۸
کلاس حفاظتی : IP 54
کلاس حرارتی : F
فرکانس : ۵۰ Hz
ولتاژ نامی : ۳۸۰ V
روتور : قفسه سنجابی
جنس بدنه : آلومینیوم
سایز شفت خروجی : از ۹ تا ۴۲ mm
نکته حائز اهمیت در رابطه با الکتروموتور ها مشخصات روی پلاک است که جهت استفاده بهینه در طراحی و راه اندازی باید به این نکات توجه داشته تا از بروز خسارت به تجهیزات جلوگیری شود.
اجزای تشکیل دهنده الکتروموتور موتوژن
الکتروموتور موتوژن معمولی AC از دو قسمت تشکیل شده اند:
-۱ استـاتور: قسمت ثابت موتور بوده کـه از روی هم قرار گرفتن ورقـه های نازک با ضخامت حدود نیم میلیمتر از جنـس فولاد سیـلیـس دار ، تشکیل یـک استوانه توخالی را می دهد.شیار های استاتور محل قرار گیری سیم پیچ است تا با القای الکتریکی و تشکیل میدان مغناطیسی، روتور را به حرکت در آورد.
-۲ روتور: قسمت گردنده موتور بوده کـه از ورقه هـای فولادی عـایق، تشکیل شده است. این قطعه دارای شیارهـایی می باشد کـه در داخل آنها بسته به نوع موتور سیم پیچی شده است و یا از مفتول های مسی یا آلومینیومی و یا آلیاژ پر شده است.
الکتروموتور موتوژن معمـولی ، محفظه بسته بوده و یـک فـن (پروانه) بـه قسمت انتهای محور متصل شده کـه وظیفه خنـک کـاری الکتروموتور را بر عهده دارد.
مشخصات مهم روی پلاک الکتروموتور
A : حداکثر جریان مصرفی مجاز الکتروموتور
V : ولتاژ کاری الکتروموتور
RPM : دور خروجی الکتروموتور بر حسب دور بر دقیقه
HZ : فرکانس کاری الکتروموتور (در شبکه برق ایران این میزان ۵۰Hz می باشد)
Kw : توان الکتروموتور بر حسب کیلو وات (در بعضی از الکتروموتورها بر حسب اسب بخار(HP) نیز نمایش داده می شود)
IP : میزان حفاظت الکتروموتور در مقابل گرد و غبار، رطوبت و …
اگر روی پلاک الکتروموتور V= 220/380 باشد بدین معنی است که این الکتروموتور در شبکه برق ۱۱۰ ولت باید به صورت مثلث و در ۲۲۰ ولت (ایران) به صورت ستاره بسته شود. دور االکتروموتور ها با فرکانس رابطه مستقیم دارد. برای مثال اگر الکتروموتور ۱۵۰۰ دور در فرکانس ۵۰Hz دارد، در فرکانس ۶۰Hz بیش از ۱۵۰۰ دوران می نماید.
کاربرد الکتروموتور موتوژن
الکتروموتور موتوژن در صنایع مختلف کاربرد های فراوانی دارد که در ادامه به چند نمونه آن ها اشاره می شود :
- نوارنقاله ها
- همزن ها
- رولینگ ها
- جرثقیل ها
- تابلوهای گردان
- صنایع فولاد
- صنایع سیمان
- صنایع نفت و پتروشیمی
- صنایع کاشی و سرامیک
- صنایع نیروگاهی
- لباسشویی های صنعتی
- خشکن های صنعتی
درباره برند الکتروموتور ژن بدانیم
شرکت موتوژن در سال ۱۳۵۲ با نام “گلد الکتریک ایران” به منظور تولید الکتروموتورهای کولری، تحت لیسانس شرکت وستینگهاوس آمریکا، با سرمایه گذاری مشترک بانک صنعت و معدن و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در منطقه صنعتی غرب تبریز تاسیس گردید. با خرید سهام این شرکت توسط سازمان گسترش و نوسازی ایران در سال ۱۳۵۴، نام مجموعه به شرکت موتوژن تغییر یافت. بدنبال پذیره نویسی عمومی این شرکت توسط سازمان بورس و اوراق بهادار کشور در سال ۱۳۶۹ این شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل گردید.
۱---->2---->3---->4---->5
خوشحال خواهیم شد که اولین دیدگاه را شما ارسال نمائید.