با پیشرفت علم و تکنولوژی بیش ار نیم قرن است که روش ساخت دیگهای فولادی با جوشکاری انجام میشود و دیگهای پرچی فولادی دیگر تولید نمیگردد. جوشکاری دیگ بخار یکی از مراحل مهم ساخت میباشد که باید طبق مقررات و استانداردهای موجود انجام گیرد.
در حالت کلی حذف فاصله بین اتمهای دو قطعه در محل تماس به منظور ایجاد جاذبه بین اتمهای آنها را جوشکاری مینامند. فرآیندهای جوشکاری به دو دسته کلی شامل: ذوبی و غیر ذوبی تقسیمبندی میشوند.
- جوشکاری ذوبی: در فرآیندهای جوشکاری ذوبی لبههای دو قطعه ذوب میشوند و با مذاب حاصل از الکترود یا فلز پر کننده درز، مخلوط شده و پس از انجماد موجب اتصال دو قطعه میگردد.
- جوشکاری غیر ذوبی: در فرآیندهای جوشکاری غیر ذوبی لبههای دو قطعه در تماس با هم ذوب نمیشوند، بلکه به طور معمول نیروی فشار مکانیکی سبب حذف فاصله اتمها در محل تماس و اتصال آنها میگردد.

جوشکای دیگ بخار
روشهای جوشکاری دیگ بخار
در ساخت دیگهای بخار لوله دودی در کشورمان جوشکاریهای اصلی بصورت اتوماتیک و یا دستی به روشهای SMAW و SAW انجام میشود و در پایان هر مرحله تستهای غیر مخرب بر روی جوشها توسط بازرسین فنی مورد تایید سازمان ملی استاندارد انجام میشود.
جوشکاری به روش SMAW
در میان فرآیندهای جوشکاری، روش SMAW بصورت گستردهتری مورد استفاده قرار میگیرد در این فرآیند از قوس الکتریکی بوجود آمده بین الکترود روپوشدار و حوضچه مذاب برای ایجاد گرمای لازم بهره گرفته میشود بطوریکه گرمای ایجاد شده بر اثر قوس منجر به ذوب شدن قسمتی از فلز مبنا میشود و محافظت بوسیله پوشش ایجاد میگردد.
در این روش میتوان از جریان متناوب یا مستقیم با توجه نوع جریان منبع تغذیه و نوع الکترود انتخابی استفاده نمود ضمن آنکه منبع تغذیه با جریان ثابت توصیه میگردد.
جوشکاری به روش SAW
در این روش نیز از قوس الکتریکی بین الکترود فلزی (که زیر مواد پوششی قرار دارد) و حوضچه مذاب بهره گرفته میشود. قوس و فلز مذاب بوسیله پوششی از مواد گرانولی که بوسیله نازل جوشکاری از داخل مخزن نگهدارنده فلاکس به سطح قطعه کار هدایت میشود محافظت میشوند.
۱---->2---->3---->4---->5
خوشحال خواهیم شد که اولین دیدگاه را شما ارسال نمائید.